• Технічна підтримка: 0800 308-838
  • Відділ монтажу: 0800 201-705
  • Відділ продажів: 0800 208-991БЕЗКОШТОВНО
  • м. Київ, просп. С. Бандери, 13-в

Відділ продажів:

044 53-81-575
0
02.08.2023

Автоматизація розумного будинку: особливості та плюси

У багатьох сучасних будинках використовується велика кількість різноманітних інженерних систем та приладів. Кондиціювання, встановлення системи безпеки, теплопостачання, різноманітна аудіо-відеотехніка значно спрощують життя і сприяють створенню затишку в будинку. Незважаючи на те, що кожен пристрій відрізняється високою якістю та відмінними показниками надійності, без періодичного контролю з боку власника не обійтись. Людина хоче бути в курсі всіх моментів, але регулювати роботу згаданих об'єктів на постійній основі не так просто. Подібні маніпуляції забирають чимало часу та сил, які могли б бути витрачені на приємніші та важливіші справи. Спеціальні автоматизовані системи керування будинком допоможуть вирішити цю проблему.

Перехід до автоматичного режиму
Система домашньої автоматизації більше не є фантастикою, а втілюється у реальність завдяки інноваційним технологіям. Сьогодні кожен власник розумного будинку може керувати системами завдяки одному пункту або панелі.

Сама по собі автоматизація уніфікує спостереження та контроль над приладами та системами в будинку. Подібне рішення вже не перший рік користується неймовірною популярністю у США та Європі, так само як і диспетчеризація будівлі, завдяки якій відбувається збір інформації про роботу та збереження даних у відповідному сховищі для подальшого аналізу.

Серед актуальних видів інтелектуального обладнання необхідно виділити пристосування для:

  • GSM-моніторингу, завдяки яким можна стежити за будь-якими змінами, а також передавати команди за допомогою смартфона;
  • Кондиціювання та опалення, адже за їх допомогою контролюється температурний режим, обігрівається підлога, виїзд, сходи та саме приміщення;
  • Телеметрії, що дозволяють ревізувати роботу системи, перебуваючи далеко від будинку;
  • Регуляції освітлення, причому система централізації приладів, що використовуються, дозволяє стежити за освітленням, як у самому будинку, так і на присадибній території;
  • Відеоспостереження та охорона. Подібне рішення має особливий попит серед тих, хто хоче подбати про надійний захист житла від злому та спроб крадіжки, особливо на період відпустки;
  • Безпеки від витоку газу, пожеж, а також проблем з каналізацією. У разі виникнення будь-якої непередбаченої ситуації система в автоматичному режимі припинить газопостачання, включить протипожежну охорону, а також перекриє водогін до нормалізації стану;
  • Контролю комунікації та зв'язку, йдеться про супутникове телебачення, інтернет тощо;
  • Регулювання роботи електроніки, яка запускатиметься або призупинятиме функціонування залежно від внесених налаштувань власника.

Всі пристрої є відображеннями сучасного підходу до створення техніки, тому з процесом встановлення та підключення проблем не виникне навіть у тих людей, які раніше не мали жодного досвіду користування приладами. Варто зазначити, що інтеграція техніки у приміщенні не зіпсує інтер'єр, оскільки стане непомітною для мешканців та гостей.

Чи справді все так просто?
На перший погляд може здатися, що система автоматизації будинку або квартири досить складна і складається з багатьох компонентів. Люди, повні сумнівів, вважають, що встежити за такою великою кількістю інформації просто неможливо. Насправді, для людини все максимально просто, оскільки інформація відображається на одному смартфоні і супроводжується конкретними даними без зайвого поглиблення в непотрібні деталі. Все зрозуміло, тому одного погляду на екран достатньо, щоб проаналізувати інформацію.

Людина може витратити не більше 1 хвилини визначення ситуації, а кількома натисканнями виконати будь-яку дію. Все буде ще простіше, коли людина пристосується і на власному досвіді переконається, що автоматизація розумного будинку дійсно дуже вигідна.

Наприклад, під час проектування системи опалення та теплої підлоги в кожній кімнаті необхідно встановлювати окремий терморегулятор. Щоб людина не витрачала час на відвідування всіх кімнат та встановлення правильної температури, інтеграція з обладнанням розумного будинку дозволить виконувати всі маніпуляції максимально централізовано. Оскільки система містить інноваційні технічні досягнення, вона працює без збоїв і максимально гідна довіри. Також автоматизація  вигідна у плані економії часу та знижує витрати на енергоресурси (тим самим значно економлячи кошти). Вона наголошує на реалізації правильних алгоритмів роботи встановлених систем кліматичного контролю, грамотному використанні електрики, а також на контролі всіх працюючих технічних пристроїв у будинку.

Радує, що в разі потреби можна додавати або видаляти деякі компоненти, які також легко підключаться до автоматизованої системи і стануть частиною розумного будинку. При підборі обладнання рекомендується звертати увагу тільки на ті варіанти, які мають необхідні елементи і зможуть успішно інтегруватися. Якщо людина хоче придбати спочатку, наприклад, стандартні пристрої для освітлення, а потім модель з функцією віддаленого керування, на початкових етапах проживання або на етапі ремонту можна здійснювати управління освітленням у ручному режимі.

Згодом рекомендується придбати інноваційні технологічні рішення та зробити такий важливий чинник створення комфорту автоматизованим.

Зазначена система стає все більш популярною, оскільки знижує рівень клопоту власника житла і дозволяє особисто переконатися як відповідна техніка, її можливості та продуманість системи в цілому. Немає ніяких прихованих маніпуляцій, все просто, ясно і налагоджено, тому не дивно, якщо через кілька років така система зустрічатиметься в усіх будинках.